Jesenné dekorácie – radosť podľa vlastného vkusu

Studený vietor, ranné hmly, dážď a stále kratšie a kratšie dni by mohli naznačovať, že sa treba stiahnuť zo záhrad a žiť viacej doma. Ale jeseň má aj druhú stránku - oveľa krajšiu. Práve chladnejšie počasie spôsobuje razantné zmeny v rastlinných organizmoch, dozrievajú plody a vyfarbujú sa listy drevín. Do plnej krásy vstupujú aj niektoré druhy trvaliek okrasné listami. Toto obdobie je treba využiť pre novú vlnu radosti a vlastnej tvorby. 

V našich záhradných centrách a záhradníctvach je práve v tomto čase veľký výber atraktívnych  rastlín. Jesenné aranžovanie má jedinú podmienku, ktorá sa dodrží veľmi ľahko. Aranžujte tak, aby sa hotové dielko páčilo práve vám. Nič ostatné nie je tak dôležité, ako vlastná radosť. Môžete ju dosiahnuť rôznymi cestami. Kúpiť si hotovú dekoráciu nie je žiadna hanba. Rovnako ale môžete vytvárať  krásne  kompozície výhradne z prírodných materiálov, ktoré vám ponúka vaša záhrada či blízky park alebo les. 

Opadávajúce plody či lístie môžete využiť pri aranžovaní a vykúzliť z nich  nádherné veci. Alebo môžete využiť bohatú ponuku našich rastlín a doplniť ich vlastnými materiálmi. Dokonca aj zelenina sa dá použiť k vytvoreniu zaujímavých dekorácií. Prizvite k tvorivej činnosti aj svoje deti a povýšte jesenné aranžovanie na zábavnú rodinnú činnosť, prospešnejšiu a veselšiu ako je víkendová turistika po obchodných centrách.

Chýbajú vám nápady, čo pekného vytvoriť.? Pozrite sa na naše obrázky a uvidíte, že to nie je až taká veda. Veľa radostí pri tvorivej činnosti vám prajú Slovenskí záhradníci – vaši lokálni dodávatelia rastlín, záhradných nápadov a radostí.