Radostná jeseň v znamení vresov

Verili by ste, že niektoré rastliny sú ako detská skladačka? Jen to aj prípad vresov, ktoré sa práve v týchto dňoch dostávajú do svojej najväčšej krásy.

A ako vresy súvisia s detskou skladačkou? Je to jednoduché - nech ich použijete ako len chcete, vždy budú krásne. Vresy sú symbolom jesene, vydržia dlho krásne a harmonicky ladia s ďalšími rastlinami tohto obdobia. Spolu s plodmi okrasných tekvičiek, listami stromov či steblami tráv tvoria jednoduché, ale krásne kombinácie. 

V minulých rokoch šľachtitelia priviedli na svet nové odrody, ktoré akoby ani nechceli odkvitnúť. Ich zavreté kvietky v rôznych pastelových odtieňoch zostávajú na rastline v neporušenom stave mnoho týždňov. Vresy môžeme nájsť aj v našej prírode, rastú často na okrajoch borových lesov a atmosféru lesa často spoluvytvárajú. Ak si chcete podobnú atmosféru vytvoriť na vlastnej záhrade, na okennom parapete či pred vchodom domu, nebojte sa trochu zapojiť fantáziu a pustiť sa do toho. 

S vresmi sa nedá nič pokaziť, budú dlho slúžiť ako vďačná sezónna dekorácia. Môžete s nimi nielen tvoriť, ale aj zabaviť svoje deti. Prizvite na pomoc kamienky, tekvičky, šišky a možno aj drevokazné huby a vytvorte si dekoráciu, ktorá vás bude tešiť až do adventného obdobia. 

Než sa vypravíte na nákup, ešte si skontrolujte adresu v navigácii. Tešia sa na vás slovenské záhradné centrá a slovenskí záhradníci. Prečo práve my? Lebo najlepšie rozumieme vašim snom, prianiam a potrebám.